Stop Spild Lokalt reducerer madspild og hjælper økonomisk pressede borgere med at få mad på bordet ved hjælp af gratis overskudsmad. Stop Spild Lokalt afhenter hver dag mad og råvarer, som ingenting fejler, men som pga. udløbet datomærkning eller beskadiget emballage ikke kan sælges i butikkerne.

Hvad er Stop Spild Lokalt?

Stop Spild Lokalt er en social madspildsorganisation, som blev etableret i 2016 af den dengang kun 17- årige Rasmus Erichsen, med målet om at hjælpe økonomisk trængte personer og familier i lokalsamfundet og samtidig mindske madspild.

I dag er vi ca. 250.000 medlemmer i vores lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og vi driver Madoaser over hele landet. Antallet af medlemmer og Madoaser, er i konstant vækst grundet et stigende behov. Alle i Stop Spild Lokalts Madoaser arbejder 100% frivilligt.

rasmus-profil

Rasmus Erichsen

CEO og stifter af Stop Spild Lokalt

“Mit formål med at skabe Madoaserne er, at ingen må gå sultne i seng. Derfor kan du altid kontakte en administrator der er tilknyttet en Madoase via Facebook, og sikre dig mad via en nødpakke”

Find din Madoase

Stop Spild Lokalt uddeler dagligt ca. 30-35 tons overskudsmad, og er Danmarks største frivillige organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart deler overskudsmad ud, som ellers ville have mættet Danmarks containere og skraldespande.

Et lokalt samlingspunkt til glæde for mange mennesker

Vores fælles værdier i Stop Spild Lokalt er, at være rummelige, ambitiøse og lokalt forankret. Vi tager altid hjertet med på arbejde, og brænder for at gøre en forskel for de mennesker, som står i køerne – og for det mad, som skulle have endt i en container. Det er omdrejningspunktet for vores arbejde.

At vi er stærkt lokalt forankret er en af vores største styrker. Det får hele lokalsamfundet til at bakke om omkring vores organisation, og bliver en del af vores formål. Vi er her for at skabe resultater – både i detailhandlen og i de private hjem. Vi har brug for din støtte for at kunne hjælpe endnu flere familier, og redde mere mad fra containeren.

Hver dag henter, bringer og uddeler vi mad via vores Madoaser, hvor maden deles ud til dem, der møder op – gratis selvfølgelig.