Menu

Om SSL

Om Stop Spild Lokalt

Stop Spild Lokalt er stiftet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen. Han startede en Facebookgruppe med det formål at få private personer til at dele deres overskudsmad med hinanden. Siden da har Stop Spild Lokalt været i en rivende udvikling, og derfor dækker vi i dag 109 danske byer og én enkelt grønlandsk. Derudover har vi nu 17 madoaser i hele landet, hvor vi dagligt deler mad ud til personer, som godt kunne bruge en ekstra hjælp. Det gælder socialt udsatte, hjemløse, institutioner og mange flere.

Et af formålene med madoaserne er, at ingen må gå sultne i seng, og derfor kan man altid kontakte en administrator der er tilknyttet en Madoase via Facebook, og dermed kunne sikre sig mad via en
nødpakke, som til tider også deles ud til hjemløse i hele landet.

Alle i og omkring Stop Spild Lokalt arbejder 100% frivilligt.

SSL uddeler dagligt ca. 20 tons overskudsmad (20.000 kg.!), og er derfor blevet Danmarks største frivillige organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart deler overskudsmad ud, som ellers ville have mættet Danmarks containere og skraldespande.

Mad-venner: Med overskudsmad fra private borgere og madoaser stopper vi ensomhed og bekæmper madspild samtidig. Man mødes efter aftale via Facebook og laver mad sammen.

Stop Ressourcespild Lokalt: Er en Facebookgruppe, hvor du kan dele alt andet end mad, som du har i overskud derhjemme. Så har du tøj, en lampe eller noget helt tredje, så kan du finde en ny ejer til det vis vores Facebookgruppe. I oaserne deles der også genstande ud, men her er der tale om sponsorerede varer fra tøjfirmaer. Facebook: Søg på Stop Ressourcespild Lokalt (dit bynavn).

Socialrådgivere: I alle vores madoaser er der tilknyttet frivillige socialrådgivere, som er uafhængige af kommunerne. De kan hjælpe dig igennem en svær tid på en række områder. Henvend dig i nærmeste Madoase for nærmere information. Socialrådgiverne kan tilknytte en
gladpakke til en familie, hvis de vurderes til at have et særligt behov, og det betyder altså, at man
er sikret mad efter individuel aftale.

Her kan du se hvilke byer Stop Spild Lokalt er repræsenteret i · klik HER, alternativt på billedet.

På Facebook kan du altid søge på din by · søg på Stop Spild Lokalt (dit bynavn) · så kan du følge med lokalt.

Bestyrelsen i Stop Spild Lokalt:

I forbindelse med vores generalforsamling d. 3. marts 2019, skete der en enkelt ændring i vores
bestyrelsessammensætning, således at bestyrelsen nu ser ud som flg.:

Rasmus Erichsen (formand)
Benjamin Erichsen (næstformand)
Mie Sørensen
Janni Rasmussen
Betina Sediek
Claus Blok

Suppleant:
Ulla Jørgensen